ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÉS ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Mivel az online úton megkötött szerződéseket mind a magyar, mind pedig az európai uniós
jogszabályok érvényesnek tekintik, ezért az így – internetes vásárlás útján – létrejövő, távollévők
között megkötött szerződések is érvényesek, és ugyanazok a jogi következmények fűződnek
hozzájuk, mint a hagyományos módon (írásban vagy szóban) létrejött megállapodásoknál.

Árak

A termékek webáruházban megjelenített árai forintban értendők, melyeket az egyes termékek
mellett bruttó (azaz 27 % ÁFÁ-val növelt) módon is feltüntetjük, mind listaáron, mind pedig a
kedvezménnyel csökkentett árakon. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk. A webáruházban
feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, mely azt jelenti, hogy természetesen minden termék
esetében törekszünk a termékek aktuális árának pontos feltüntetésére, azonban az általunk
vállalt végleges átadási árakat a megrendelést követően általunk e-mailben küldött hivatalos
megrendelés visszaigazolás tartalmazza. Amennyiben ez eltér a websopban kiközölt ártól, úgy
Ön a vásárlástól elállhat. 
A termékek mellett feltüntetett árak a Vevő által megrendelt házhozszállítás díját nem
tartalmazzák, az a megrendelés során, minden esetben külön kerül felszámításra, illetve
megjelenítésre. A szállítási költséget a webáruház mindenütt bruttó (azaz 27 % ÁFÁ-val növelt)
áron jeleníti meg, ott, ahol Ön az áruátvétel-, illetve a házhozszállítás módját kiválasztja.
Amennyiben az www.aromalab.hu webáruház felületére, valamelyik termékhez, az Eladó minden
gondossága ellenére „hibás ár” kerül (különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék
közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleges rendszerhiba
miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra), akkor Eladó a terméket nem köteles hibás áron
szállítani, hanem Vevő azonnali értesítése mellett felajánlja a helyes áron történő szállítást. A
helyes ár ismeretében Vevő a vásárlási szándékát fenntarthatja, vagy elállhat a vásárlástól. Az
ilyen nyilvánvalóan hibás ár megjelenítést az Eladó – miután erről értesül – a webáruházban is
azonnal kijavítja.

Vásárló regisztráció

Amennyiben Ön a webáruházunkban magánszemélyként – fogyasztóként – vásárol (vagy
nézelődik), azt regisztráció nélkül kell megtennie. Ebből az is következik, hogy Önnek
magánszemélyként a számla kiállításához és a házhozszállításhoz szükséges adatait is majd
csak akkor kell megadnia (a webáruház e célra szolgáló felületén), ha úgy dönt, hogy valamit
meg kíván vásárolni tőlünk.
Amennyiben Ön most nem magánszemélyként, hanem egy cég nevében – azaz egy céget, vagy
közintézményt képviselve – kíván vásárolni, akkor ahhoz regisztrálnia kell. Céges adatok
megküldésével fogunk tudni létrehozni vásárlói regisztrációt, melyet az order@aromalab.hu e-
mail címre kell elküldeni a vásárlás előtt.
Megrendelő adatai
Az első lépés az Ön saját adatainak (e-mail cím, vezetéknév, keresztnév és telefonszám)
megadása. Töltse ki értelemszerűen az adatbekérő mezőket (figyelve arra, hogy nehogy hibásak
legyenek a megadott adatok), majd kattintással pipálja ki az ezek alatt található "Az adatvédelmi
tájékoztatót megismertem, rendelkezéseit elfogadom" jelölő négyzetet! Ezt követően kattintson a
táblázat alatt, jobb szélen található "Tovább" gombra!

A megrendelésnek ebben a fázisában választania kell a webáruház által felajánlott szállítási,
vagy átadási módok közül. Felhívjuk a figyelmét, hogy Ön minden esetben csak azok közül a
módok közül tud választani, amelyeket a rendszer felajánl.

A szállítási idővel kapcsolatos további információk:

Ha Ön a megrendelése hétvégén, vagy más munkaszüneti napon érkezik meg hozzánk, akkor az
értékesítés, illetve a kiszállítás ügyintézését értelemszerűen az azt követő első munkanapon
kezdjük meg.
A nálunk készleten lévő termékek házhozszállítását (a raktárkészlet erejéig) normál esetben a
megrendelés beérkezésétől számított 1 – 2 munkanapon belül vállaljuk. Így például, ha egy
megrendelést hétfő délelőtt kapunk meg (és a megrendelés minden tétele van raktáron), azt a
futár normál esetben kedden, vagy szerdán kézbesíti Önnek, ha pedig megrendelése csütörtökön
délelőtt érkezik hozzánk, akkor azt vagy a következő munkanapon (pénteken), vagy pedig az azt
követő hét első munkanapján (hétfőn) fogja kézhez kapni
A nálunk készleten lévő termékek Aroma Lab üzletben történő személyes átvétele (a
raktárkészlet erejéig) már a megrendelés beérkezésének napján is lehetséges. Ilyen jellegű
igényét – ha lehetséges – kérjük, már előre, a megrendelés leadásakor (a megjegyzés rovatban)
jelezze! Az áru személyes átvételére boltunk nyitvatartási idejében (Hétfő-Péntek 11:00 – 19:00,
Szombat-Vasárnap 12-15:00) kerülhet sor.  

Fizetési módok:

Utánvét:

Csak személyes átvétel esetén tudjuk a rendelést teljesíteni. Az üzletben bankkártyával vagy
készpénzzel tudja kiegyenlíteni a rendeléshez tartozó számlát nyitvatartási időben. Cím: 1052,
Budapest Haris köz 3 a., Nyitva tartás: Hétfő-Péntek 11:00 – 19:00, Szombat-Vasárnap 12-15:00

Előre utalás:

Amikor Ön az előre utalás fizetési módot választja, mi a megrendelése beérkezését
követően, az Ön által megadott e-mail címre, rövid időn belül egy – a megrendelt termék(ek)
teljes vételárát és (ha van) a szállítási költséget is tartalmazó – számlát küldünk. Az azon
szereplő összeget kérjük két napon belül utalja át, a számlán feltüntetett bankszámlánkra. Kérjük,
hogy az átutalásnál a közleményben tüntesse fel a rendelés számát. Megrendelését akkor
tekintjük érvényesnek, amikor a számlán szereplő összeg a vevőtől az Aroma Lab (Mándics
Anna EV.) bankszámlájára megérkezett.
A készpénz fizetésnek, illetve a bankkártyával történő fizetésnek Önre nézve külön költsége
nincs, más szóval a készpénzfizetés, illetve a bankkártyás fizetés ügyfeleink számára ingyenes.

Barion bankkártyás fizetés:

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg.

A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el.

A Barion tárca tulajdonosa:

Mándics Anna EV.

Adószám: 57807566-1-43, Székhely: 1094. Budapest, Tűzoltó utca. 92.

A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény,

engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

Szállítási cím:

A webáruház által felajánlott szállítási- és átadási módok közül, az Önnek tetszőt az előtte
elhelyezkedő jelölő pöttyre kattintva tudja kiválasztani. Kérjük, hogy a kattintást követően lenyíló
adatmezőket (a házhozszállításhoz szükséges adatokat) nagyon pontosan és körültekintően
töltse ki, illetve adja meg, mert, ha például az Ön által közölt szállítási címben, vagy a
kontaktszemély telefonszámban hibát vét, akkor a küldeményt esetleg arra a rossz szállítási
címre küldjük, vagy a futár – a hibás telefonszám miatt – nem lesz képes az áru átvevőjét
telefonon felhívni! 

  • Átvevő személy neve (annak a személynek a neve, aki az árut annak
    házhozszállításakor fogadni fogja.)
  • Átvevő személy telefonszáma (egy olyan – lehetőleg mobil – telefonszám, amit a futár a kézbesítés közben, a szállítási cím, illetve a kézbesítés időpontjának pontosítása végett felhívhat és azt az átvevő személy fel is vesz.
  • Irányítószám
  •  Város
  • Utca, házszám, illetve, ha van, akkor lépcsőház, emelet és ajtó is (a lényeg, hogy
    megrendeléskor Ön mindig a legpontosabb szállítási címet adja meg).
  • Megjegyzés (nem kötelezően kitöltendő mező) Ide bármilyen plusz információt
    megadhat, ami a cím megtalálását, illetve a kézbesítést segíti. (például: nyitvatartás, egy
    nagyobb ingatlanon való elhelyezkedés, vagy valami speciális kérés, stb.)

A rendelés feldolgozása, a szerződés létrejötte:

A szerződés érvényesen akkor jön létre, amikor az Eladó a Vevő által feladott megrendelést, a
Vevő részére a megrendelés feladását követő 2 munkanapon belül, e-mailben, egy hivatalos
megrendelés visszaigazolásban visszaigazolja. Vagyis a webáruház által küldött automata
visszaigazoló e-mailt követően, a Vevő cégünk valamelyik értékesítő munkatársától egy újabb e-
mailt kap, melyben megtörténik a megrendelésének tényleges visszaigazolása. A megrendelés
és annak visszaigazolása akkor tekintendő az Eladóhoz, illetve a Vevőhöz megérkezettnek,
amikor azok számukra hozzáférhetővé válnak. Amennyiben a visszaigazolás azért nem érkezik
meg időben, mert Vevő a webáruházban tett regisztrációja során rossz e-mail címet adott meg,
vagy a fiókjához tartozó tárhely telített, esetleg a levelező rendszerének hibás beállítása miatt
nem tud üzenetet fogadni, a felek között a szerződés akkor is létrejön.
Amennyiben a Webáruház felületén hiba, vagy hiányosság lép fel a termékek vagy azok árának
megjelölésénél, Eladó fenntartja a jogot a hibák javítására. Ilyen esetben a hiba felismerése,
illetve módosítása után, Eladó azonnal tájékoztatja a Vevőt az új, helyes adatokról. A Vevő ezt
követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy a felek bármelyike el is állhat a
szerződéstől.
Eladó a Vevő részére nemcsak emailben, hanem a Vevő által megadott telefonszámon is
visszaigazolja megrendelését.

A már feladott (részünkre elküldött) megrendelés módosítása:

A Vevő a megrendelését – annak részünkre történt elküldése után – a webáruház felületén
módosítani már nem tudja. Az esetleges módosításokat, a megrendelés teljesítése előtt telefonon
vagy írásban order@aromalab.hu e-mail címen lehet kérni Eladótól, a megrendelés számára
hivatkozva. Az általunk befogadott módosításról írásban visszaigazolást küldünk. Felhívjuk a
figyelmét, hogy a részünkre feladott rendelésének módosítására csak addig van lehetőségünk,
amig annak teljesítése el nem kezdődik. Ez azt jelenti, hogy a rendelés módosítására vonatkozó
kérését, raktáron lévő termék rendelése esetén a küldemény futárszolgálatnak történő átadásáig
van módunk teljesíteni, míg, ha egy általunk raktáron nem tartott terméket rendelt, akkor a
rendelés addig módosítható, amig azt mi magunknak is lehetőségünk van a beszállítónknál
lemondani, illetve módosítani. A késve történő módosítás miatti felelősség és kár pedig a Vevőt
terheli.

Az Eladó hibás teljesítéséből eredő felelőssége:

Amennyiben Eladó tévedésből más terméket küld, vagy ad át a Vevőnek, akkor a visszaszállítás
és az újra-kiszállítás, illetve a csere költségei az Eladót terhelik. Szintén az Eladó feladata és
költsége annak korrigálása, ha a Vevőhöz nem a megrendelésben szereplő mennyiségű áru
érkezik.

Több megrendelés összevonásának lehetősége:

Lehetőség van több megrendelés együttes házhozszállítására is. Ezt Vevő az
order@aromalab.hu e-mail címre írt e-mailben kérheti. Kérjük, hogy ilyen igény felmerülése
esetén kérését munkaidőben a +36704025262 – as mobil számot felhívva, telefonon is jelezze
felénk! A megrendelések összevonása és együttes kiszállítása mindig egyedi elbírálás alá esik. A
szállítás költsége ilyenkor változhat tekintettel arra, hogy akár egy szállítással is megkaphatja
Vevő megrendeléseit. Ezért az összevonás lehetőségéről és a költségek alakulásáról Eladó
minden esetben külön tájékoztatást ad Vevő számára.

Vásárlástól való elállás:

A webáruházunkban történő vásárlással, vagy az order@aromalab.hu e-mail címünkre küldött
megrendelés útján – jött létre (ezt nevezi a jogszabály „távollévők között megkötött szerződés”-
nek), a vevő (azaz a Vevő) ettől a szerződéstől – a jogszabály által adott felhatalmazás alapján –
egyoldalúan visszaléphet (elállhat) és a termék(ek) visszaküldése esetén az Eladó (Aroma Lab)
köteles a vevő által kifizetett vételárat (plusz – ha volt – a vevő által kifizetett szállítási költséget
is) visszatéríteni.
Az elállási jog azt kompenzálja, hogy az ilyen – webáruházban, vagy e-mailben – rendelt árucikk
megvásárlása előtt, a fogyasztónak nincs lehetősége a termék megvizsgálására, kipróbálására,
illetve üzembe helyezésére.

Az elállási jog kifejezetten a fogyasztókat (a Ptk. 8:1. § (1) bekezdés 3. pontja értelmében
fogyasztó a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró
természetes személy), azaz, csak a saját nevükben, saját felhasználásra (tehát nem tovább
értékesítésre) vásárló magánszemélyeket illeti meg, az egy vállalkozás nevében regisztráló
vevőinket nem.

Amennyiben a terméket a fogyasztó – azaz Ön – nem csak kipróbálta, hanem azon felül is
használta, akkor annak ebből fakadó értékcsökkenéséért felelősséggel tartozik az Eladó felé
(azaz felénk, az Aroma Lab felé).

Amennyiben a fentiekben felsorolt kizáró okok egyike sem áll fenn, az Európai Parlament és a
Tanács 2011/83/EU számú irányelve, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések
részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet értelmében, a Vevő a szerződéstől
a lejjebb található „Elállási nyilatkozatminta” felhasználásával, vagy bármely egyéb erre
vonatkozó egyértelmű nyilatkozata útján, a megrendelt termék átvételétől számított 14 napon
belül, indokolás nélkül elállhat, de az elállás jogát már a szerződés megkötésének napja és a
termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja!

Az elállási határidő:

Egy termék szolgáltatásakor: „attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az
Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.”

Ön az elállási jogát akkor gyakorolja határidőben, ha elállási nyilatkozatát a fent megjelölt
határidő lejárta előtt elküldi a számunkra.

Online vitarendezési platform:

Az Európai Parlament és a Tanács 524/2013/EU rendelete a fogyasztói jogviták online
rendezéséről, valamint a 2006/2004/EK rendelet és a 2009/22/EK irányelv módosításáról szól
(fogyasztói online vitarendezési irányelv), mely uniós szintű online vitarendezési platform (OVR,
ill: ADR/ODR: Alternative and Online Dispute Resolution) létrehozását írta elő, amely 2016.
február 15-étől érhető el.
Az online vitarendezési platformot az Európai Unió azoknak a fogyasztóknak hozta létre, akik
panasszal kívánnak élni az általuk online vásárolt árukkal vagy szolgáltatásokkal kapcsolatban,
és fel szeretnének kérni egy semleges harmadik felet (vitarendezési testületet) a panasz
kezelésére, mivel vonatkozó vitáikat bírósági eljáráson kívül kívánják rendezni.
Az online vitarendezési platform használata regisztrációt igényel az Európai Bizottság
rendszerében, majd bejelentkezés után a fogyasztó benyújthatja panaszát a honlapon keresztül,
ha nem sikerült közvetlenül rendeznie a jogvitáját a vállalkozással. Az online vitarendezési
platform honlapja: http://www.ec.europa.eu/odr
A panasz benyújtását követően az online vitarendezési platform azonnal továbbítja azt az
ellenérdekű félnek. Ezt követően az érintetteknek meg kell egyezniük egy alternatív vitarendezési
fórumról, amely végső soron el fog járni a közöttük fennálló ügyben. Azokról a fórumokról,
amelyek eljárhatnak az esetükben, a platform tájékoztatja a feleket. Amint megszületik a
megállapodás a vitarendezési fórumról, az online platform oda továbbítja a panaszt.
Magyarországon 2015. szeptember 11-től a Budapesti Békéltető Testület kizárólagos
illetékességgel rendelkezik a határon átnyúló jogviták elbírálására. Ennek megfelelően, ha a felek
magyar fórumban állapodnak meg, akkor minden esetben a Budapesti Békéltető Testület lesz az
illetékes. Ugyanakkor nincs akadálya annak, hogy a felek egy másik EU tagállam fórumában
állapodjanak meg, ebben az esetben ezen ország fóruma járjon el az ügyben.
Magyarországon a Budapesti Békéltető Testület (1016 Budapest, Krisztina krt. 99. Levelezési
cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.  E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu Központi telefonszám: +36 1
488 2131)) látja el az online vitarendezési kapcsolattartó pont feladatait is egyben, mely alapján
az eljárással kapcsolatos kérdésekben segíti a feleket.
Attól, hogy egy fogyasztó részt vesz az online vitarendezési eljárásban, még nem veszíti el a
jogát arra nézve, hogy az eljárás sikertelensége esetén más jogi eszközöket vegyen igénybe
követelése érvényesítéséhez. Választhatja rögtön a peres utat is, amelyet a bírósághoz
benyújtott keresetlevéllel tud megindítani. Kérés esetén ezekről a lehetőségekről az online
vitarendezési kapcsolattartó pontok tájékoztatják a fogyasztót.

 

ADATKEZELÉS

Adatvédelmi tájékoztató

Az Aroma Lab honlapja a vásárlók adatait az adatvédelemre vonatkozó mindenkor érvényes törvényi előírások betartásával kezeli, tárolja és dolgozza fel. Az erre vonatkozó szabályok a jelen Adatvédelmi szabályzatban olvashatók, amely az adatkezelési módszerek mellett az adatvédelemre és személyes adatok biztonságos kezelésre vonatkozó intézkedéseket is rögzít.

Személyes adatok kezelése

A webáruház kizárólag olyan személyes adatokat gyűjt és dolgoz fel, amelyeket a látogató önkéntesen bocsát rendelkezésére. Ezen adatokra (különösképpen az alábbi adatokra: név, cím, telefonszám, E-mail cím) kizárólag a vásárlás és a rendelés címzetthez való eljuttatásához van szükség. Adatai megadásával a Felhasználó kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Szolgáltató a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja a Felhasználó személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig a Felhasználó az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.

A Szolgáltató a személyes adatokat semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, -a szállítással megbízott cégen kívül harmadik személynek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kötelezi.

Az Aroma Lab webáruház a megadott adatokat 2001. évi CVIII törvény figyelembe vételével tárolja, mindent megtesz azok biztonsága és sérthetetlensége érdekében és azok kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényben előírtaknak alapján jár el.

Statisztikai adatok

A weboldalböngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat az Aroma Lab webáruház kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A Szolgáltató által használt statisztikai eszköz a Google Analytics. A Google Analytics adatkezelési irányelvei megismerhetőek a http://www.google.com/analytics weboldalon.

Cookie-k (sütik)

A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban (Beállítások menüpont). Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a webáruházat kiszolgáló szerver küld a felhasználó böngészőjének és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A cookie-ban tárolt adatok: kosár tartalma, munkamenet azonosító. A cookie-ban tárolt munkamenet azonosító az oldal bezárásáig, a további adatok a felhasználó által történő törlésig került tárolásra.

Jogorvoslat

Amennyiben azt tapasztalja, hogy nem az itt megjelöltek és jogszabályok szerint kezeljük adatait, kérelmét benyújthatja hozzánk e- mail címünkön (order@aromalab.hu). Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni: http://www.naih.hu

 

Adatkezelés nyilvántartási szám:

NAIH-70374/2013ű