Barion Pixel

 ‘Amikor nosztalgikus hangulatban vagyok, gyerekkorom önfeledt pillanatai jutnak eszembe. Remek világ volt, a mama illatával, ahogyan a hajamat fésülgette és copfba kötötte. Ezeket örökre így raktároztam el.’ – Mándics Anna, parfümőr

Ha dolgozom, -egyszerre több illaton is- szeretem ezeket az emlékeket felidézni, kicsit újra gyermeknek érezni magam. A parfüm maga is egy nosztalgikus „érzés”. Nem bírsz nem visszaemlékezni rá, csak elsodor egy másik időbe. Én párhuzamos idősíkban alkotok illatokat, mert odafigyelek a környezetemre, és az érzésekre, amik megszólítanak. Számomra az illatok képesek erre a leghatározottabban!-, hogy a határaimat időben és térben meghaldjam.

Mándics Anna, parfümőr, fotó Hartmann Henriett
Aroma Lab illatok között megtalálható a francia jázmin (Jasmine Grandiflorum)

 Akik haladnak a korral, és alkotni is vágynak, pár órányi szagolgatással az emlékezetükből teremthetnek meg varázslatos hangulatot. Sőt, akik még több időt töltenek az illatok különleges atmoszférájában és nyitottabbak a megfoghatatlan dolgokra, ellátogatnak egy parfümőrhöz, hogy megtudják mit jelenthetnek számukra az illatok. Az embereket az illatok közelebb hozzák az érzésekhez. A parfümőr kezei között senki nem fogja magát  elveszettnek érezni az illatok világában. És még egy érv, ami az illatok mellett szól: egyszerűen nem tudunk elmenni egy virágüzletből kiáradó illatkavalkád előtt az utcán sétálva, vagy egy levendula mező mellett az autóúton, anélkül, hogy ne jutna eszünkbe valamilyen gondolat.

ISIPCA, Versailles

„Mindent értékelek parfümőrként, legfőképpen a természetet”

Egy illat workshop a személyiség alternatív kifejezése a modern világunkban. Ehhez adott egy helyszín, az Aroma Lab, ahol megismerheted az illatok egyedülálló tulajdonságait. Itt azokat az illatokat szagolhatod meg, amik a világ minden táján kiváló minősítést kaptak. A természet kisajátítása helyett ezeket az esszenciális olajokat tudatos felhasználás ösztönzésével szeretnénk megismertetni és megszerettetni mindenkivel. 

Fotó: Edward