Barion Pixel

Workshopok és Rendezvények

Mándics Anna, azóta komponál illatokat amióta lediplomázott a világ parfümőreit képző egyetemen, az ISIPCA-án. Anna, amikor bekerült a versailles-i iskolába biztos volt abban, hogy az alkotással fog foglalkoznia, ebben a szobája falán leledző kép volt rá a megerősítő válasz: ” Egy kis szobában vendégeskedtem mint isipcás diák, akkor már hónapok óta úton voltam: bőrönből ki, bőröndbe be, egy új helyen kezdtem, új iskolában (Anna fél évet Grasse- ban is eltöltött), csak reménykedtem, hogy kapok egy pozitív választ a hollandoktól, és lesznek további terveim. A válasz megjött, és a kép, ami annyira beleégett a tudatomba Amsterdam városát ábrázolta a kis szoba falán. Ez nagyon megnyugtatott engem.”

Amsterdamban két parfümőr keze alá dolgozhatott Anna a Mediamatic-ban: Frank Bloem és Nicolaus Mettler voltak a mesterei. Sok hét telt el a covid ideje alatt, olyan sziporkázó beszélgetésekkel, amik célozni kívánták azt, hogyan lehet ötvözni a kultúrális-művészi elemeket a kortárs parfümériában. Anna érzi hogyan szólíthat meg embereket, anélkül, hogy a virágos mezők illatát csepegtetné az orrunk alá.

Itthon nem a francia parfümériának a szokásos elemeivel kezdte képviselni magát, mint parfümőr, hanem belecsempészhette az Amsterdamban tapasztalt szabad önkifejezést: Alkosd meg a Te illatod, a parfümőr segít ebben téged, de néha a saját orrod után kell menj. Ez a téma, ami meglepően hatott Annára kint Amsterdamban, új látótérbe helyezte el a parfüm készítésről eddig kölcsönzött francia tanulmányaimat, az illatok iránti rajongását.

Így született meg az Aroma Lab.